A viszketésről, mint betegségek előjeléről

1824
HOZZÁSZÓLÁS:

A bőrbetegségek, bőrirritációk leggyakoribb tünete a viszketés. Okai sok esetben egészen nyilvánvalóak (pl. mondjuk száraz bőr, vagy rovarcsípést követően), ilyenkor könnyen kezelhetőek, maguktól is elmúlnak.

Azonban előfordulhat, hogy a viszketés, mint tünet alapos kivizsgálást igényel, hiszen betegségekhez kapcsolódik. Szerencsére utóbbi eset ritkán fordul elő!

Összegyűjtöttünk Önnek 5 esetet,viszket amikor a csillapíthatatlannak tűnő (ilyenkor már krónikusnak nevezhetjük) viszketés sajnálatos módon súlyosnak nevezhető betegségekre utal! (tapasztalatok és megfigyelések eredményei alapján)

Milyen betegségekre utalhat a viszketés?

  1. A cukorbetegség kiválthat viszkető érzést (főleg akkor szembetűnő, amikor még az egyén sincs tisztában a diabétesz kialakulásával). A cukorbetegek bőre ugyanis jellemzően szárazabb, köszönhetően a faggyú és verejtékmirigyek csökkent működésének. Továbbá, jellemzően a bőr felső hámrétegének elvékonyodása miatt a bőr alatti idegek úgymond állandó izgalmi állapotban kerülnek, mely a viszketési ingert váltja ki a betegből.
  2. A máj rendellenességei, funkciózavarai felborítják a szervezet méregtelenítését, az idegen, méreganyagok lassabban távoznak a szervezetből, egyre inkább csak felgyülemlenek. Ezen anyagok közül több is káros a bőr egészségére, ezért nem meglepő a különböző bőrirritációk, a viszketés kialakulása.
  3. Az epe bizonyos betegségei (funkciózavarok, epekő, epevezeték sérülései) esetén az epesavak a hámrétegben is lerakódhatnak, viszketést kiváltva.
  4. A vörösvérsejtek túlzott megszaporodása csontvelőbetegségeket kialakulását eredményezheti. A betegség sokáig lappangó specifikus tünetek nem utalnak rá. A vörösvérsejtek túlszaporodásával párhuzamosan a szervezetben megfigyelhető a hisztamin fokozottabb jelenléte, melynek hatására amolyan allergiás reakcióként a bőr viszkető érzése jelentkezhet.
  5. Sajnálatos mód a leukémia jele is lehet a viszketés: A beteg egyre inkább gyengülő immunrendszere a bőrirritációkat okozó fertőzések elterjedésének is teret enged, melyek a hámréteg viszketésében is megnyilvánulhatnak.

1824
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

Friss HOZZÁSZÓLÁSOK

33374
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]